Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Părintele Protopop prot. mitr. Teodor Pelin a asistat la ședința extraordinară a Consiliului Raional Criuleni

    La 6 mai 2017 a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Raional Criuleni.

Conform cererii depuse, prin vot majoritar a fost aprobată demisia din funcția de Președinte a Raionului Criuleni  dlui Iurie Andriuță. În funcția vacantă a fost ales dl Veaceslav Burlac.

Printre subiectele examinate în ordinea de zi a fost și cererea cu referință la atribuirea unui teren pentru construcția unei biserici în or. Criuleni, care a fost susținută unanim de consilieri. Astfel, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în or. Criuleni v-a fi ridicat un nou sfânt lăcaș de rugăciune în două niveluri. Biserica v-a fi construită din lemn și v-a purta hramul „Sfântul Arhanghel Mihail”. Preot paroh administrator pentru construcție a fost numit părintele Ioan Țuțuianu, clericul bisericii „Minunea Sf. Arh. Mihail” din or. Criuleni.

Părintele Protopop prot. mitr. Teodor Pelin a felicitat călduros Președintele ales dl Veaceslav Burlac, urându-i succes și multe realizări frumoase în funcția deloc ușoară în care urmează  a-și desfășura activitatea. La fel, părintele Protopop a mulțumit cordial tuturor consilierilor pentru  susținerea proiectului de construcție a noii biserici în or. Criuleni.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Comentariile la articol