Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2023
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Pelerinaje la locurile sfinte din Republica Moldova pentru tinerii din Federația Rusă

    În cadrul unui program de parteneriat între Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni și Secția Cultură și Tirism Dubăsari, un grup de elevi din Federația Rusă au vizitat locurile sfinte din Republica Moldova.

Astfel, tinerii sosiți din rej. Vladimir, or. Sobinka, care se odihnesc la Centrul de odihnă pentru copii și tineret „Prietenie” din s. Coșnița, însosiți de PC părinte prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, au vizitat  bisericile „Sf. Împărați Mucenici Nicolae II-lea și familia” și „Sf. Ier. Alexei, Mitropolitul Moscovei” din s. Pohrebea r. Dubăsari. Aici părintele paroh prot. Dumitru Darmancev ne-a vorbit despre istoria zbuciumată a acestor meleaguri, a sfintelor lăcașuri și despre tragediile petrecute în urma conflictelor militare de pe bătrânul Nistru din rejiune.

La fel, ne-am bucurat de posibilitatea de a ne ruga la mănăstirea Curchi din r. Orhei. Mulțumim respectuos ghidului nostru părintelui arhimandrit Iov (Cristea) și în mod deosebit, pentru ospitalitate și grija părintească, Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove.

La pelerinaje au luat parte deasemenea dna Maria Jîmbei, Vice Președintele r. Dubăsari, dna Maria Perciuleac, Șefa Secției Cultură și Turism și dna Larisa Brăducean, Șefa Direcției Învățământ General.

Programul activităților cuprins în perioada 12-21 august include deasemenea pelerinaje la mănăstirile Căpriana, Hîncu și Condrița, la fel vizita unor muzee, monumente arhitecturale și obiecte de cultură generală.

Mulțumim tuturor celor implicați și, bineînțeles, în primul rând dlui Grigore Policinschi, Președintelui r. Dubăsari, sub patronajul căruia s-a desfășurat realizarea acestui bogat program pentru oaspeții din Federația Rusă. Suntem absolut convinși că acești tineri vor rămâne cu cele mai frumoase impresii despre țara noastră Republica Moldova!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Comentariile la articol