Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Preoți de pe ambele maluri ale Prutului întruniți în rugăciune la sărbătoarea hramului bisericii din Cimișeni

 

     Cu ajutorul lui Dumnezeu, biserica cu hramul în cinstea Sf. întocmai cu Apostolii Împărați Constantin și Elena din s. Cimișeni r. Criuleni, într-o atmosferă plină de bucurie duhovnicească și-a sărbătorit a 137-a aniversare.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, la Sfânta Liturghie praznicală au luat parte mai mulți preoți de pe ambele maluri ale Prutului.

Așadar, la invitația părintelui paroh Ioan Solonaru, în semn de frațietate, la festivitate au luat parte o delegație de slujitori din Arhiepiscopia Iașilor,  alcătuită din pr. insp. Neculai Dorneanu, pr. Teodor Mihăilă, misionar protopopesc al Protopopiatului Iași III, pr. Contantin Ghervan din Parohia Brăești și pr. Constantin Rusu din Parohia Păușești.

Preoții din Arhiepiscopia Iașilor, veniți cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, s-au rugat împreună cu frații lor din Mitropolia Basarabiei, alături de pr. Teodor Pelin, protopop de Criuleni și Dubăsari.

Părintele insp. Neculai Dorneanu a ținut un cuvânt de învățătură enoriașilor, în care a vorbit despre viața și activitatea Sf. Împărați Constantin și Elena.

La festivitate, alături de numeroși credincioși, a fost prezentă dna primar Valentina Pisarenco, care a salutat cu multă bucurie oaspeții și a mulțumit pentru rugăciunile înălțate.

În cadrul consolidarii relațiilor de prietenie și colaborare, parohia Cimișeni se va înfrăți cu Parohia Scânteia, Protopopiatul Iași III, al cărui paroh, Pr. Teodor Mihăilă, a fost prezent la sărbătoare. Aceste inițiative contribuie semnificativ la întărirea legăturilor dintre comunitățile ortodoxe românești de pe ambele maluri ale Prutului, sub oblăduirea și ocrotirea Bisericii Ortodoxe Române.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

 

Comentariile la articol