Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, în vizită la Criuleni

   În contextul Săptămânii Tineretului Ortodox, ce va demara luni 15 aprile, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan al Sorocii, Episcop vicar mitropolitan a vizitat astăzi Liceul Teoretic „Boris Dînga” din orașul Criuleni.

Arhiereul a fost întâmpinat de Dna Ana Novic, directorul instituției, Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, preotul Ioan Țuțuianu, profesor de religie în acest liceu și un grup numeros de elevi.

În cadrul întâlnirii Episcopul Ioan a vorbit tinerilor despre cultivarea valorilor autentice în preocupările acestora, cum ar fi dragostea și libertatea în Hristos, pacea și bucuria în Duhul Sfânt.

PS Ioan a accentuat importanţa participării elevilor la slujbele oficiate în Biserică şi mai ales în cadrul şcolii, participarea la orele de religie. Totodată, Episcopul Sorociii a adus mulțumiri preotului Ioan Țuțuianu, profesor de Religie, pentru activitatea pastoral-didactică desfășurată în această instituție de învățământ.

La final, Episcopul vicar a înmânat diplome mitropolitane pentru cei mai stăruitori elevi și a oferit în dar mai multe Sfinte Scripturi și icoane.

Tot în această zi, Preasfințitul Ioan a vizitat șantierul bisericii ,,Sfântul Arh. Mihail” de pe lângă Spitalul raional din Criuleni (paroh: Pr. Ioan Țuțuinau) și biserica ,,Minunea Sf. Arh. Mihail” (paroh: Prot. mitr. Vasile Pistrui).

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Comentariile la articol