Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Arhiva

PostHeaderIcon PS Siluan, Episcopul Orheiului, a liturghisit în parohia din s. Pohrebea, r. Dubăsari

      Sâmbătă, 25 februarie 2023, în ziua pomenirii Sfântului ierarh Alexie, Mitropolitul Moscovei, și prăznuirea icoanei Maicii Domnului ”Iverskaia”, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica cu hramul „Sfântul Mucenic, Multpătimitorul Împărat Nicolae şi familia sa de martiri” din s. Pohrebea, r. Dubăsari.  Preasfinției Sale i-au coliturghisit Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopopul bisericilor din Criuleni şi Dubăsari, protoiereul Dumitru Darmancev, parohul Bisericii, slujitori ai Protopopiatului.

La eveniment a fost prezent Primarul comunei Coșnița, d-ul Alexei Gafeli.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a fost oficiat un Tedeum de mulțumire. În continuare Preasfințitul Siluan i-a felicitat pe creștinii din localitate cu Sărbătoarea hramului și le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru rugăciunea comună din această zi, pentru lucrările frumoase realizate în această parohie.

Totodată, PS Siluan a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre icoana făcătoare de minuni ”Iverskaia” și evlavia și dragostea pe care trebuie s-o manifestăm față de Maica Domnului. „În această zi în care cinstim Icoana Maicii Domnului „Portărița” și pe Sfântului ierarh Alexie, Mitropolitul Kievului și al Moscovei, am înălțat rugăciuni comune, cerându-le ajutor și mijlocire pentru pace și pentru bună înțelegere între toți creștinii. Să cerem mereu ajutorul și ocrotirea Maicii Domnului și să o rugăm ca atât prin icoanele închinate ei, cât și prin rugăciunile care se înalță către ea, să ne deschidă inimile către Bunul Dumnezeu, să ne ajute mereu să rămânem în Biserica sa dreptmăritoare, pentru a nu rătăci pe calea vieții,” a menționat ierarhul.

La final, Prot. Dumitru Darmancev a adresat PS Siluan, mulțumiri pentru slujirea arhierească, în mijlocul credincioșilor parohiei pe care o păstorește, dar și pentru purtarea de grijă.

Sursa: https://manastireacurchi.md/

Comentariile la articol