Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Rugăciune şi omagiu eroilor români la troița din Stânca, comuna Victoria

      La troița de pe locul unde se afla cândva Castelul Roznovanu, în satul Stânca din comuna Victoria, județul Iași, a avut loc joi, 20 iunie, comemorarea eroilor români căzuți la datorie pentru întregirea neamului românesc şi pentru apărarea hotarelor țării, în urma bătăliilor purtate pe aceste meleaguri în cele doua Războaie Mondiale. Evenimentul a fost organizat la inițiativa Parohiei „Sfânta Cuvioasa Parascheva” și „Duminica Tuturor Sfinților” – Stânca şi a Primăriei comunei Victoria.

Cu acest prilej, a fost săvârșită o slujbă de pomenire a eroilor români de către pr. Protopop Florin Călugăru, pr. Teodor Pelin, Protopop al Protopopiatului de Criuleni și Dubăsari din Mitropolia Basarabiei, pr. Adrian Zaharia, misionarul protopopesc al Protopopiatului Iași I, alături de un sobor de opt preoţi din Protopopiatul Iaşi I. Un cor de elevi de la școala din comuna Victoria, conduși de Daniela Poncu, a dat răspunsuri la strană în cadrul slujbei și a intonat cântece patriotice.

În continuare, pr. protopop Florin Călugăru, în cuvântul său de învățătură, a adus un elogiu eroilor români pomeniți cu acest prilej și a subliniat importanța sacrificiului lor ca noi să rămânem uniți sub același steag. Misionarul protopopesc pr. Adrian Zaharia a subliniat importanța jertfei eroilor și a vorbit despre sentimentul pe care îl trăiește mama unui soldat plecat să lupte, sentiment patriotic trait de fiecare dintre noi pentru patria mamă.

Daniel Crețu, primarul comunei Victoria, a subliniat, de asemenea, importanța organizării slujbelor de pomenire pentru toți soldații căzuți la datorie pentru apărarea patriei și a neamului românesc.

Părintele protopop Teodor Pelin a subliniat, în cele din urmă, cât de importantă este jertfa eroilor care au căzut pe aceste meleaguri, pentru ca noi, împreună, să fim un popor, chiar dacă ne desparte granița.

La final, părintele paroh Adrian Miron a mulțumit părintelui protopop Florin Călugăru și părinților prezenți pentru participare, precum și autorităților locale pentru frumoasa colaborare.

Sursa:http://doxologia.ro

Comentariile la articol