Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Să creștem copiii noștri în grijă, dragoste și credință față de Dumnezeu!

IMG_2515

     La 5 iulie 2015 a avut loc ceremonia de sfințire a grădiniței „Andrieș” din s.Izbiște r.Criuleni, fiind finisate lucrările de eficientizare termică, reparație a fațadei și schimbarea ferestrelor, efectuate în cadrul uni proiect finanțat de Fondul de Eficiență Energetică(FEE).
 La sfințire au fost prezenți, în afară de săteni, consilieri locali, primar, directorul grădiniței și colectivul acesteia, următorii oaspeți: dna Valentina Buliga – deputat în Parlamentul RM; dl Iurie Andriuță – noul Președinte al raionului Criuleni, agenții economici ce au efectuat lucrările ș.a. Sfințirea a fost oficiatătă de parohul bisericii «Sf. M. Mc. Dumitru» din localitate părintele prot. Victor Gangan. Toți oaspeții au felicitat locuitorii cu cea mai frumoasă grădiniță din raion și au venit fiecare cu câte un cadou: dna Valentina Buliga a adus în dar grădiniței un centru muzical, primăria Izbiște a donat un fotoaparat, iar agenții economici prezenți au adus jucării pentru copii, părintele Victor a dăruit o icoană cu chipul Mântuitorului, binecuvântând copiii. Cei mai bucuroși de eveniment au fost, desigur, copiii, care după ce au recitat poezii, au fost răsplătiți cu dulciuri din partea parohiei.
Părintele Victor a ținut o predică, în fața mulțimii adunate, despre Iisus Hristos și copii: „Lasati copiii sa vina la Mine, ca a unora ca acestora este Împărația cerurilor” ( Matei 19,14), este o poruncă pentru noi toți sau numai un un îndemn? Aceste cuvinte sunt o poruncă pentru noi toți care vrem sa ne mântuim, si să ne silim sa avem inimă smerită si nevinovată asemenea copiilor. Dar vezi că nu s-a zis ca numai a acestora este Împărția cerurilor, ci: „a unora ca acestora” . Adică toți care prin darul lui Dumnezeu si prin lucrarea faptelor bune ajung la măsura curațeniei și a nevinovației pruncilor, vor dobandi Împărăția cerurilor. Această poruncă privește și pe părinții trupești. Ei au prima datorie față de copii să le dea viață, sa-i lase sa vină la viată, iar nu sa-i omoare. Apoi au porunca sa-și crească copiii in credință si in frica lui Dumnezeu, in rugaciune și în viață curată. De vor face așa, copiii lor vor crește bine, vor purta in inimă pe Hristos și vor urma toată viața Mântuitorului. In felul acesta vor implini și ei porunca Domnului : „Lasați copiii sa vină la Mine!”.
La final părintele Victor ne-a îndemnat să fim și noi ca niște copii și să credem în Iisus Hristos asemenea lor, căci dacă îi spui unui copil: „Hai, vin-o și o să-L vezi pe Iisus Hristos, căci El nu este departe, sub pomul cel de la fântână… Atunci copilul va crede fără prea multe întrebări și v-a merge să-L cunoască pe Fiul lui Dumnezeu, pe când noi, cei maturi, ne îndoim mereu de veridicitatea Sfintei Scripturi…”
Primarul satului dl Ion Plămădeală, a mulțumit tuturor pentru receptivitate: colectivului grădiniței, părinților care s-au implicat activ în curățenia din teritoriu și reparației interioare; antreprenorilor pentru lucrările de calitate, subliniind faptul că în alegerea agenților economici a optat pentru calitate și ecologie…aici doar vor fi copiii noștri! Să creștem copiii noștri în grijă, dragoste și credință față de Dumnezeu! Să fie într-un ceas bun! Dumnezeu să ne ajute! Amin!
Alexandru Rusu, director Biblioteca Publică Izbiște

Comentariile la articol