Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Școala Duminicală din satul Dubăsarii Vechi la un an de activitate

1

În tot anul, la sfârșit de luna mai, în toate școlile din țară se încheie câte un an de studiu, se fac totalizări, aprecieri și se promovează în următorul an de studiu. Cu acelaș principiu activează și Școala Duminicală din satul Dubăsarii Vechi. Deși are doar un an de activitate, această școală și-a dus la bun sfârșit activitatea învățătorească.

La 31 mai pentru toți elevii ce frecventează această școală duminicală a fost o zi specială din mai multe considerente, și anume, s-a făcut totalizarea activitatăților pe parcursul anului de studiu, unde au fost expuse lucrările de pictură ce le-au realizat copiii. Pentru lecțiile de religie, la fel, au fost bine apreciate cunoștințele elevilor ce le-au primit pe parcursul anului, iar rugăciunea «TATĂL NOSTRU», cea cu care se începeau lecțiile, a fost foarte bine asimilată de toți copii.

Tot în această zi a fost a fost invitat ca oaspete de onoare dl Alexandru Dormenco, directorul magazinului «Art Atribut» din or. Chișinău, care pe parcursul întregului an a donat toate materialele necesare pentru pictură, și putem spune cu toată certitudinea că anume datorită inițiativei acestui domn a fost înființată școala respectivă. Și fiindcă a fost o zi specială, iar școala nu avea un nume, s-a decis ca să fie denumită. S-a propus să se facă mai multe bilețele cu nume de sfinți pictori ai Bisericii, apoi s-a tras la sorți și a căzut «SF. ANDREI RUBLIOV». Astfel Școala Duminicală a preluat numele acestui sfânt, el v-a fi patronul acestor copiii, care încearcă să perceapă arta frumosului prin pictură.

La final s-a adus sincere mulțumiri dlui Alexandru Dormenco și dnei Vera Halupa, profesoara de pictură, iar din partea parohiei li s-a dăruit câte o icoană. Toți copiii le-au cântat «Mulți ani trăiască», primind și ei în dar câte o carte cu rugăciunea «TATĂL NOSTRU».
Solemnitatea s-a încheiat cu dorința ca și pe parcursul vacanței să se facă lecții, iar dl Alexandru Dormenco a dorit acestei școli să aibă o continuitate durabilă, toți ce prezenți împărtășind aceiași dorință. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol