Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Școala Duminicală la Dubăsarii Vechi

IMG_0680

Din luna octombrie 2013, în satul Dubăsarii Vechi pe lângă biserică s-a deschis o Școală Duminicală pentru copiii. Toate s-au născut din necesitatea de a se preda ore adăugătoare de religie și din imposibilitatea de a satisface această dorință a copiilor în școală.

Școala v-a activa pe tot parcursul anului, lectiile desfășiilurându-se sâmbăta în prima jumătate a zilei. Localul unde se petrec lecțiile este Centru Social ”Nadejda”, care este situat alături de biserică și care s-a oferit cu amabilitate să ne găzduiască.

La școala duminicală se predau lecții de religie și de pictură. Lecțiile de religie sunt ținute de profesoarea de religie dna Maria Muravschi, iar cele de pictură sunt predate de profesoara de pictură din cadrul Școlii de Arte din Dubăsarii Vechi dna Vera Halupa.

Pictura a fost introdusă grație unui proiect de colaborare dintre Departamentul Relații Culturale al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove și compania “Art Atribut”, care oferă un sprijin material în asigurarea școlii cu materialele necesare.

Pentu elevii din Dubăsarii Vechi acest proiect este o alternativă, deoarece nu toți elevii doritori de a face pictură au această posibilitate la școală de arte, unde studiile sunt contra plată, dar aici la școala duminicală lecțiile se petrec gratis.

În programa de activitate a școlii pe parcursul anului vor fi și lecții de muzică în preajma diferitor sărbători creștine, unde copiii vor învăța colinde și alte cântări religioase. Scopul de activitate a scolii este de a cultiva sentimentul religios în copii, de a da naștere noilor talente în arta plastică, unde vor învăța toate regulile necesare în pictură și de a se cultiva toate valorile cultural – religioase în rândul elevilor.

Mulțumim din suflet administrației companiei «Art Atribut» și părintelui Nicolae Ciobanu, șeful Departamentului Relații Culturale al Mitropoliei Moldovei și sperăm că acest început de școală să aibă o bună continuitate, iar copiii să se bucure de mari succese și realizări.

A consemnat prof. de religie Muravschi MARIA

Comentariile la articol