Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
decembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva

PostHeaderIcon Ședință administrativă a preoților din raionul Dubăsari

IMG_7563

    Vineri, 22 aprilie 2016, preoții din raionul Dubăsari ai Protopopiatului de Dubăsari și Criuleni s-au întrunit într-o ședință administrativă care s-a desfășurat în incinta Consiliului Raional Dubăsari.
Adunarea a avut loc la inițiativa dlui Grigore Policinschi, Președintele raionului Dubăsari. În cadrul ședinței s-au discutat despre pregătirile bisericilor din circumscripție pentru sărbătoarea Învierii Domnului, măsurile anti incendiare, aducerea și întâmpinarea Focului Haric în centrul raional Coșnița, petrecerea ediției a XIII-ea a Festivalului concurs a cântecului pascal popular, salubrizarea cimitirilor, pomenirea ostașilor căzuți în al II-lea Război Mondial de 9 mai ș.a. probleme curente, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiat sectorul Dubăsari.
Un capitol deosebit a constituit restaurarea bisericii «Sf. Ier. Alexei» din s. Pohrebea. S-a instituit o echipă administrativă din clerici și mireni care v-a supravegea efectuarea lucrărilor de restaurare a bisericii în cauză, fiind elaborat un prim plan de activități în acest sens, urmând a se deplasa astăzi la fața locului.
La ședință au luat parte prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, preoții din circumscripție, prot. mitr. Emanuil Brihuneț, Președintele Sectorului Sinodal Arhitectură și Pictură bisericească, dl Dr. Sergius Ciocanu, Șef Direcție Patrimoniu Cultural, Ministerul Culturii, dl Boris Gangal, arhitect, dl Alexei Gafeli, Primar de Coșnița, dl Valeriu Rusu, Primar de Oxentea, dl Igor Brînza, Primar de Molovata ș.a.
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol