Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Seminar teoretico-informativ „Fumatul, beția și drogurile – maladii ale societății contemporane”

    „Prin iubire şi credinţă se ispăşeşte păcatul şi prin frica de Dumnezeu te fereşti de rele” (Pildele lui Solomon 16, 6)
 

    Un seminar teoretico-informativ a avut loc la data de 17 februarie 2017 în incinta Gimnaziului Izbiște și s-a desfășurat la inițiativa părintelui Victor Gangan în colaborare cu administrația gimnaziului.
La seminar au participat părinți, profesori, elevi și tineri din localitate, sala fiind arhiplină. Moderatotii seminarului au fost dna Eudochia Paciu, medic psihiatru-narcolog la Dispensarul Republican de Narcologie din Chișinău, dna Eugenia Florica, polițist pe minori r.Criuleni și Victor Gangan, preot paroh biserica „Sf. M. Mc. Dmitru” s.Izbiște.

Părintele Victor a vorbit despre existența acestor vicii în rîndul tinerilor, atât la orașe cât și la sate, și a chemat părinții să privegheze cu dragoste asupra educației copiior în duhul creștinesc, iar pe copii ia îndemnat să fie treji în fața pericolelor ce le reprezintă aceste vicii, căci toate duc la păcatul pierzător de suflet.

Medicul Eudochia Paciu a informat prezenții despre tipurile de droguri, pericolele și efectele nocive asupra organismuli uman și cum trebuie de luptat cu acest viciu al societății moderne.

Polițistul pe minori a exemplificat numeroase cazuri de violență, provocate de consumatorii de droguri și pericolul de a fi racolat de distribuitorii de droguri.

Audiența au rămas satisfăcută de calitatea informației primite la seminar și suntem fermi convinși că se va lua o atitudine sănătoasă atât din partea părinților cât și din partea tinerilor, ca la final să avem de câștigat cu toții și să avem o societate sănătoasă psihic, fizic, dar și spiritual. Pentru asta se cere o colaborare strânsă între instituțiile statului și Biserică, așa cum a fost în organizarea seminarului.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol