Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Seminar teoretico-practic la Religie în gimnaziul Pașcani r. Criuleni

    La 15 decembrie 2017 în gimnaziul Pașcani r. Criuleni s-a desfășurat seminarul teoretico-practic cu învățătorii claselor primare cu subiectul «Strategii didactice utilizate în formarea la elevi a competențelor specifice disciplinei Religia».

Agenda Seminarului a fost una complexă și atractivă în același timp. Dna Efros Angela, managerul instituției, ne-a făcut prezentarea gimnaziului, de la origini și până la etapa actuală, îndeosebi accentuând realizările înfăptuite la Religie.

În continuare s-a desfășurat ora publică propriu-zisă cu tematica – „Nașterea Domnului”, regizată de dna Ojoga Elena. Pe parcursul orei, elevii clasei a III-a, au fost activi, implicându-se în asimilarea subiectelor orei.

După ora de religie, elevii gimnaziului au prezentat o activitate extracuriculară unde au transmis prin intermediul cântecelor, scenetelor și poieziilor mesajul înbucurător al Nașterii Mântuitorului Iisus.

După profundele emoții primite de la activitatea extracuriculară, participanții seminarului au efectuat analiza orei care a fost apreciată cu calificativul cel mai înalt.

Părintele Protopop prot. mitr. Teodor Pelin a mulțumit călduros tuturor celor prezenți pentru munca depusă în acest an pe tărâmul pedagogic, oferind un  set de cărți donate de editura Sf. Mina din or. Iași, România și material didactic pentru profesorii de Religie din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni. Mulțumim respectuos dlor Catalin Bamburic, Mihaela Sofica, Vasile Postolachi și, în mod deosebit, pământeanului nostru dlui Sergiu Pașa, care ajută numeroase biserici din Republica Moldova cu literatură religioasă, atât de necesară creștinilor însetați de Hristos. Dumnezeu să le răsplătească ostenelile însutit!

Mulțumim, la fel, Direcției Educație Criuleni pentru colaborarea și susținere, și administrației gimnaziului Pașcani, care a aceptat a ne găzdui și ne-au prezentat această frumoasă și bine organizată oră de religie.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Prot. Rustic Grecu, metodist r.Criuleni

Comentariile la articol