Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Sfințirea bisericii din Ustia. ÎPS Mitropolit Vladimir în mijlocul credincioșilor

    Marți, 6 noiembrie 2018, în ziua cinstirii Icoanei Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”, ÎPS Părinte Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove a oficiat slujba de sfinţire a lăcaşului de cult şi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe din s. Ustia, r. Dubăsari.

Construcția acestei biserici a început în anul 1995, cu stăruința vrednicului de pomenire părinte Ioan Șeptelici (+2014) și cu aportul creștinilor din localitate.

Serviciul divin, la care s-au rugat alături de Înaltpreasfinţia Sa, Prot. mitr. Vadim Cheibaş, Secretar mitropolitan, Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopopul bisericilor din raioanele Criuleni şi Dubăsari şi un numeros sobor preoțesc, a început cu rânduiala de sfinţire a prestolului.

În timpul Vohodului Mic, părintele-paroh, Prot. Teodor Vrabie, a fost decorat de către Mitropolit cu dreptul de a purta cruce ci pietre scumpe și paliță, pentru munca depusă cu sârguinţă spre binele şi propăşirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, iar un grup de slujitori din Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari s-au învrednicit de distincții bisericești.

După Liturghie, slujitorii și credincioșii, în frunte cu Mitropolitul, au înconjurat biserica cu citirea Sfintei Evanghelii, după care a fost săvârșit un Te-Deum de sănătate și mulțumire față de Bunul Dumnezeu pentru nespusele bunătăți revărsate asupra credinciosului Său popor.

În continuare, Înaltpreasfinția Sa a vorbit celor prezenți, felicitându-i cu ocazia acestei frumoase sărbători care s-a desfășurat la Ustia, în deplină dragoste și înțelegere creștinească, menționând că este bine și frumos când la sfintele slujbe, vin să se roage creștinii de la mic la mare, or, viața noastră departe de Dumnezeu nu are sens.

Vlădica Vladimir le-a urat tuturor celor prezenți să păstreze vie în suflete flacăra credinței și să răspândească prin exemplul trăirii lor lumina învățăturii lui Hristos Domnul.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul preoțesc „Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu Bodoni”, dirijat de Prot. Vasile Damaschin.

 * * *

Ulterior, Întâistătătorul s-a deplasat la Inspectoratul de Poliție Dubăsari cu sediul la Ustia, unde, înconjurat  de un sobor preoţesc a oficiat o slujbă de pomenire, pentru odihna și iertarea păcatelor polițiștilor care au luptat jertfelnic pentru suveranitatea şi integritatea Republicii Moldova, căzuţi pe câmpul de luptă.

Mai apoi, ÎPS Vladimir l-a decorat Comisarul principal Dorin Bînțu, cu ordinul mitropolitan „Meritul bisericesc”,  dând o notă înaltă conducerii și angajaților Inspectoratului pentru activitățile pe care le desfășoară în raion, pentru promptitudinea și eficiența de care dau dovadă în slujirea cetățenilor. De asemenea, Mitropolitul a subliniat rolul poliției în societatea contemporană și importanța conlucrării cu Biserica, afirmând necesitatea cunoașterii și respectării legii, educației civice, a fricii de Dumnezeu și a respectului față de semeni.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Comentariile la articol