Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
decembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva

PostHeaderIcon Slujitori din Protopopiatul de Criuelni și Dubăsari au fost decorați de către Arhipăstor

IMG_38261

În seara Duminicii Sfintelor Paști, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, înconjurat de un numeros sobor preoțesc, a oficiat la Catedrala Centrală din Chișinău slujba Vecerniei.

În timpul serviciului divin, mai mulți slujitori au fost decorați de către Arhipăstor pentru aportul adus la propășirea Credinței și a Bisericii, după cum urmează: Pr. Munteanu Igor a fost decorat cu dreptul de a purta camilafcă și cruce de aur; Pr. Ceban Veaceslav – ridicat la rângul de protoiereu și dreptul de a purta paliță și Prot. Iațco Andrei – cu dreptul de a purta paliță.

Felicitând slujitorii și enoriașii cu ocazia praznicului Învierii Domnului, Vlădica Vladimir a urat tuturor ca această sărbătoare să aducă armonie între semeni, pentru ca tot poporul binecredincios să se învrednicească de jertfa Mântuitorului de pe Cruce și să se bucure de Înviere.

Secretarul Mitropolitan Prot. Mitr. Vadim Cheibaș, a adresat o cordială urare pascală Înalt Prea Sfinției Sale, urându-i Mitropolitului să conducă turma încredințată cu aceiași cumpătare și înțelepciune încă mulți ani înainte, mulțumindu-i totodată din partea clerului pentru grija și bunăvoința părintească.

La final, Vlădica Vladimir a adus copilașilor prezenți la serviciul divin daruri alese, după care a binecuvântat cu binecuvântări arhierești bine-credincioasa adunare.

Comentariile la articol