Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Starețul mănăstirii Putna, arhimandritul Melchisedec (Velnic), în vizită la s. Corjova r. Criuleni

    Astăzi starețul mănăstirii Putna, arhimandrtitul Melchisedec (Velnic), însoțit de un mic grup de monahi, a venit în ospeție la s. Corjova r. Criuleni. Vizita a avut loc la invitația dlui Gheorghe Ojog, primarul satului și a părintelui paroh prot. Serghei Burduja, care cu enoriașii recent au vizitat mănăstirea Putna.

Delegația a fost întâmpinată de PC părinte Protopop de Criuleni și Dubăsari prot. mitr. Teodor Pelin, părintele paroh prot. Serghei Burduja și părintele prot. mitr. Ioan Solonaru, paroh al s. Cimișeni din vecinătate. Vizita a demarat cu închinarea la monumentul Sf. Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și examinarea operelor de sculptură și arhitectură din parcul adiacent, destinate să perpetueze amintirea istoriei și personalităților remarcabile ale neamului nostru.

În continuare am vizitat grădinița, Primăria, Casa de cultură, muzeul și biblioteca satului, care s-a îmbogățit cu un set de cărți noi și jurnale, oferite în dar de oaspeți.

Ulterior am poposit la Gimnaziul din localitate. Aici, în cadrul unui careu festiv, elevii au întâmpinat înalții musafiri cu un recital de poiezii patriotice. PC părinte stareț Melchisedec a ținut o cuvântare despre istoria și activitatea sfintei mănăstiri de la Putna, respectiv și a Sfântului Voievod, lansând și o invitație de pelerinaj pentru învățăcei și dascăli. Biblioteca gimnaziului, la fel, a primit cadou un set de cărți noi și jurnale religioase, iar toți copiii s-au ales cu iconițe ale Maicii Domnului de la Putna, Sf. Ștefan cel Mare și Sf. Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei.

A urmat închinarea la biserica cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail” din comunitate. Părintele paroh prot. Serghei Burduja ne-a povestit despre istoria acestui sfânt lăcaș, făcându-ne cunoscuți cu frumoasele realizări din cadrul reparației acestuia.

Am fost cu toții foarte bucuroși de oaspeți, trăind clipe de nespusă bucurie duhovnicească. Ne-am despărțit cu lacrimi pe obraz, dar cu nădejdea într-o cât mai curândă revedere la mănăstirea Putna…

Sfinte Binecredincioase Voievode Ștefane, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi! Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Comentariile la articol