Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Tabără de zi pentru copii desfășurată în s. Cruglic r. Criuleni

    La biserica din satul Cruglic a fost organizată o tabără de zi. În dimineața zilei de 26 iunie, zeci de copii împreună cu preotul Nicolae Ciobanu dar și voluntarii acestei tabere, s-au rugat bunului Dumnezeu să binecuvânteze această activitate.

La deschiderea oficială a taberii a fost prezentă dna Nadejda Burciu, directoarea Liceului Teoretic Cruglic, care a îndemnat copiii să fie activi și să intărească prietenia între ei. Copiii au fost împărțiți în 5 grupe, iar fiecare grupă participa la un anumit atelier, după care se schimbau.

Voluntarii implicați în organizarea taberii au venit de la Chișinău și Iași, care foarte repede s-au împrietenit cu copiii noștri. Copiii dimineața veneau la biserică pentru a participa la rugăciunile dimineții, urmau activitățile mult așteptate, la prânz mâncau în cantina socială a bisericii, iar după amiaza zilei se organizau jocuri și competiții sportive. Astfel, împreună am pictat, am confecționat cruciulițe și brățare, lucrări handmade (lucrări manuale), am învățat cum se cântă la ghitară, dar și multe alte lucruri frumoase. Copiii au fost serviți cu zmeură în loc de înghețată. Printre activitățile mult așteptate au fost căutarea de comori și vizionarea filmului, care au lăsat amintiri și învățături frumoase în rândul copiilor.

În a treia zi a taberei, la 28 iunie, copiii au participat la Sfânta Liturghie împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Domnului, iar la sfârșitul zilei au primit diplome de participare.

Partenerii acestei tabere au fost Mitropolia Moldovei, Sectorul Sinodal Activități cu Tinerii și Sectorul Sinodal Activități Culturale, Compania Art Atribut, compania Birolux-MT, Liceul Teoretic Cruglic, Şcoala De Arte Cruglic, Biblioteca sătească, Casa de Cultură Cruglic.

Mulțumim în mod deosebit pentru implicare și organizare tinerilor voluntari din Romănia și Republica Moldova: Stefanov Anatolie, Cristian și Alexandra Zaharia, Alin Dezso, Flëștor Doinița, Lena Bocancea, Tatiana Bocan, Valeria Mîrcă.

Comentariile la articol