Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Tradiționalul festival ortodox «Hristos a înviat!» în Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni la a XIX-a ediție

    Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, la data de 29 aprilie, în incinta Casei de Cultură din s. Slobozia-Dușca raionul Criuleni s-a desfășurat ediția a XIX-a a tradiționalului festival ortodox «Hristos a înviat!», organizat în parteneriat de Secția Cultură Criuleni și Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

În parcul din fața Casei de Cultură a fost frumos amenajată o expoziție a meșterilor populari, iar fanfara vesel suna, invitând toată lumea la sărbătoare. Astfel a demarat festival ortodox «Hristos a înviat!».

Dna Valentina Bobeico, Șefa Secției Cultură Criuleni, a salutat prezența, invitând în scenă dl Ion Țurcan, Președintele raionului Criuleni, părintele Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, părintele Nicolae Ciobanu, Președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei și dl Sergiu Istrati, Primarul s. Slobozia-Dușca, care au adresat publicului și participanților un cuvânt de felicitare cu prilejul Învierii Domnului.

În scenă au evoluat numeroase colective folclorice și coruri bisericești din circumscripție, care au vestit Învierea Mântuitorului. Acestea ne-au bucurat cu un bogat repertuar vocal și ales colorit vestimentar.

Printre oaspeții de onoare la eveniment au fost prezenți familia Hans și Tatiana Nobel din Olanda, care pentru numeroase activități de caritate au fost nominalizați din partea dlui Ion Țurcan, Președintelui raionului Criuleni, cu o Diplomă de Gratitudine.

La fel, toți participanții la festivitate au primit din partea organizatorilor Diplome de participare și cadouri.

Pentru anul viitor s-a convenit a petrece ediția a XX-a  a acestui măreț festival creștin-ortodox în satul Cruglic – localitatea de unde acesta a luat start.

Hristos a înviat! Adevărat a înviat!

Comentariile la articol