Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Un pelerinaj la unele locuri sfinte din Italia

Cu îngăduinţa bunului Dumnezeu, preotul Nicolae Ciobanu, Preşedintele Departamentului Cultură al Mitropoliei Moldovei, parohul bisericii din s. Cruglic r. Criuleni, împreună cu un grup de enoriaşi, a avut un pelerinaj la câteva locuri sfinte din Italia.

Printre cele mai importante destinaţii putem enumara localitatea Manopello, unde se pastrează Chipul Nefăcut de mână al Mântuitorului. Despre acest Chip se aminteşte în Sfânta Tradiţie, că o femeie pe nume Veronica a şters faţa Mântuitorului când era dus spre Golgota pentru a fi răstignit.

Cercetătorii analizând această stofă cu Chipul lui Iisus au scos concluzia că stofa datează din perioada Mântuitorului, iar pe stofă nu există careva vopsele, ci imprimarea Chipului este ceva supranatural, iar felul cum acesta a apărut pe stofă nu se poate explica.

O altă destinaţie ce adună credincioşi din toate marginile pământului este oraşul Bari din sudul Italiei. Aici se află moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. Aici, toţi pelerinii au participat la Sfânta Liturghie, împărtăşindu-se cu Sfintele Taine, în cadrul bisericii ce aparţine de Patriarhia Română, unde preotul Nicolae Ciobanu a coliturghisit împreună cu preotul paroh. La rugămintea parohiei române, a fost deschis de către slujitorii catedralei Romano Catolice “St. Nicola” locul unde se află moaştele Sfântului Nicolae, şi toţi pelerinii moldoveni s-au închinat şi au rugat pe Sfântul Nicolae să mijlocească lui Dumnezeu pentru mântuirea noastră.

A fost vizitat oraşul Roma şi locul unde sfinţii Apostoli Petru şi Pavel în anul 67 au fost martirizaţi.

Cu deosebite emoţii au petrecut pelerinii câteva zile în Italia, întâlnindu-se cu concetăţenii, dar şi cu enoriaşii care se află în acestă ţară departe de casă.

Sursa: http://nicolaeciobanu.wordpress.com/

Comentariile la articol