Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon Viața – un dar suprem a lui Dumnezeu. Marșul pentru viață 2018 în s. Coșnița, r. Dubăsari

    Viața este cel mai de preț bun pe care îl are omul. Acest dar minunat și preamărit al vieții a fost dăruit de Dumnezeu-Ziditorul omului cu toate calitățile ei superioare, ale gândirii și ale sensibilității cu puterea de a înțelege, cu puterea cunoașterii și a vibraţiei în fața suferinței, bunătății și frumuseții.

Darul divin al vieții are ca element principal bucuria. Sfântul Ioan Damaschin spune ca Dumnezeu ne-a creat ”spre a fi fericiți și bucuroși”. Viața este frumoasă, unică, irepetabilă, dar modul cum o trăim aici pe pământ o poate face sfântă și nesfârșită. Pentru cei care cred în Hristos viața pământească este anticamera celei veșnice, iar moartea nu este un deznodământ al vieții, ci puntea către viața cea veșnică.

În același timp, viața este un dar, cel mai de preț pe care-l putem primi. Trebuie să fim recunoscători pentru fiecare clipă trăită, pentru fiecare răsărit pe care-l vedem, pentru fiecare zâmbet care ne luminează ziua, pentru bucuria ascunsă în fiecare floare, pentru bucuria a tot ce este. Și dacă ne deschidem inima și vedem cu ochii sufletului vom descoperii în jurul nostru milioane de lucruri care ne reamintesc că trebuie să ne bucurăm și să trăim frumos clipă de clipă. Contemplând tot ce ne înconjoară ne vom îndrepta pașii către adevărata fericire.

În vederea susținerii vieții ca dar a lui Dumnezeu, pentru combaterea sinuciderii și avortului, astăzi 22 aprilie, în Duminica a 3-a după Învierea Domnului, când se prăznuiesc Sfintele Femei Mironosițe, parohia ”Sf. Dumitru” din Coșnița a organizat un Marș pentru viață. După oficierea Sfintei Liturghii, toți enoriașii s-au deplasat în procesiune cu cântarea pascală ”Hristos a înviat” prin mijlocul localității. Sperăm că acest marș îi va face și pe cei ce vin mai rar la biserică să conștientizeze gravitatea păcatelor și să se bucure de viață ca dar suprem a lui Dumnezeu.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Comentariile la articol