Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Ziua persoanelor în etate la Criuleni

   DSCN0017

    La 1 octombrie comunitatea mondială consemnează Ziua Persoanelor in etate, care a devenit o sarbatoare de suflet si pentru beneficiarii Centrului de zi și plasament temporar pentru persoane in etate si cu disabilitati „Alexandra Grăjdian” din or.Criuleni.
    An de an Centrul este frecventat de catre persoane in etate din or.Criuleni, care vin aici și comunică, fac sarbători comune, iși serbează zilele de naștere cu semenii săi, participă la concursuri și sarbători raionale și republicane pentru persoane in etate. La fel, Centrul găzduiește în plasament temporar persoane în etate din raionul Criuleni, care sunt singuratice sau care sunt în dificultate de a se ingriji singuri, au pensii mici si sunt insuficient asigurați. Aceste persoane beneficiază de consiliere psihologică, ingrijire medicală primară, activitați pe interese, hrană de 4 ori in zi, baie, spălătorie, etc. Anume aceste persoane au cea mai mare nevoie de atenția și sprijinul nostru.
Sărbătoarea de la Centrul „Alexandra Grăjdian” a fost înfrumusețată de chipul și glasurile copiilor de la grădinița „Mesteacănul” din or.Criuleni, care au avut un mesaj profund pentru bunicii de la Centru și care i-a înduioșat până la lacrimi pe bătrâni. Copii au umplut Centru cu flori și câte o pereche de ciorapi – semn al grijii piticilor pentru sănătatea bunicilor. Emoțiile au podidit batrânii, care au rămas mișcați de atenția și dedicațiile copiilor.
Un oaspete deosebit pentru sufletul batrânilor, aflati în tristețe și nevoie, a fost parintele Ion ȚuȚuianu de la biserica «Minunea Sf. Arhanghel Mihail» din or. Criuleni. Părintele spiritual a încurajat bătrânii cu pilde frumoase din viețile sfinților, arătând cât de minunată poate fi viața cu credință în Dumnezeu. Bătrânii de la Centru au parte de o îngrijire și o atitudine deosebită, deaceea părintele a adus cuvinte de laudă și mulțumire și pentru angajații instituției, care dau dovada de multă perseverență si rabdare în muncazilnică.
O atmosferă deosebită au creat senioritele din ansamblul format din persoane în etate, fosti pedagogi, lucrători medicali, vânzatori si contabili, etc. Cântecele și poeziile tematice și populare au readus amintiri frumoase bătrânilor, le-au intreținut buna dispozitie. Dupa programul festiv toti beneficiarii s-au ospătat din bucatele speciale, pregatite cu straduință de bucătarii Centrului, și din torta, oferită cu generozitate de către părintele Ion Țuțuianu.

Comentariile la articol