Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Ziua Satului în Corjova r. Criuleni

     Duminică, 1 octombrie, după un vechi obicei, în prima duminică după Ziua Înălțării Sfintei Cruci, s.Corjova și-a sărbătorit Ziua Satului.

Sărbătoarea a demarat cu binecuvântarea unui Complex cultural-sportiv și a parcului din imediata apropiere a acestuia. Slujba a fost oficiată de PC părinte prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, părintele paroh prot. Serghei Burduja, împreună cu preoții din vecinătate. Căminul Cultural proaspăt amenajat, bibilioteca, Casa Mare model, 2 terenuri sportive noi, monumentele noi recent sculptate în piatră de Cosăuți, instalate în parcul din centrul satului – toate aduceau o mare bucurie sătenilor, dar și oaspeților veniți la sărbătoare.

Printre cei mai distinși oaspeți au fost prezenți dl Gheorghe Bălan, Viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, dl Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul RM, Președintele PL, dl Veaceslav Burlac, Președintele r. Criuleni, dl Bucur Bogdan, Primarul com. Rășinari jud. Sibiu ș.m.a. care au luat cuvânt. Pe parcurs a avut loc lansarea cărții cu istoria satului Corjova „Satul meu din pragul casei…” de către Gheorghe Ojog.

La final am depus flori cu toții la monumentul Sf. Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare, urmând competiții sportive și distracții.

Mulțumim respectuos dlui Gheorghe Ojog, Consilierilor și angajaților primăriei Corjova pentru ospitalitate, precum și tuturor contribuabililor la frumoasele realizări în acest colțișor de rai de pe malul r. Nistru!

 

 

Comentariile la articol